Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dôchodkyňu v dome prepadol zlodej. V sebaobrane ho zabila
Zdielať na

Dôchodkyňu v dome prepadol zlodej. V sebaobrane ho zabila

Archívna reportáž

OSTRAVA / Šesťdesiatsedemročná dôchodkyňa bude na stredajší večer spomínať ako na jeden z najhorších večerov, aké zažila. V jej dome ju totiž prepadol zlodej. Najprv rozbil vstupné dvere a potom sa začal dobýjať do obývačky, kde sa dôchodkyňa zatvorila.

"Zatvorila som sa v obývačke a volala som na políciu, ktorá ale dlho nechodila," povedala dôchodkyňa. Vo chvíli, keď zlodej rozbil sklo na vchodových dverách a dostal sa do predsiene, zavolala žena na políciu po druhýkrát. Tam jej povedali, že je hliadka na ceste. 

Muž sa začal dobýjať do obývačky, v ktorej sa dôchodkyňa schovávala. Celý prípad skončil nanajvýš nečakane. Zlodej, ktorého dôchodkyňa počas zápasu pri preťahovaní dverí bodla kuchynským nožom, zomrel. "Stále mi nadával, že ma zabije. Keby sa ku mne dostal, tak tu už možno nie som. Myslím si, že bol sfetovaný," uviedla dôchodkyňa. 

Žena a zlodej sa preťahovali o dvere. "Ako boli dvere pootvorené, bodla som ho a hneď na to som ich zas pribuchla. Čakala som, že mi tie dvere rozmláti, ale zrazu bolo ticho. Neodvážila som sa ich otvoriť," opísala dôchodkyňa, čo sa dialo po čine. Hneď po tom prišla polícia a začala vyšetrovať. 

Nevidela ho po prvýkrát

Ako uvádza portál Novinky.cz, žena sa s agresívnym zlodejom nestretla po prvýkrát. Pred nejakým časom sa jej ponúkol, že jej poseká trávnik na záhrade. Potom ju navštívil ešte raz: "Ja hlúpa som mu otvorila a on so mnou hodil o zem a kričal, že chce peniaze. Musela som vtedy do nemocnice, pretože som mala zlomený nos."

Policajná hovorkyňa uviedla, že kriminalisti už začali trestné konanie pre podozrenie z ublíženia na zdraví s následkom smrti. Je ale pravdepobné, že bude čin prekvalifikovaný. Dôchodkyňa uviedla, že keby sa to stalo opäť, konala by rovnako. "Je mi to ľúto, ale keby sa vrátil čas, urobila by som to znova. Mala som naozaj strach o život," povedala dôchodkyňa.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy