Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vrah dostal 25 rokov. Od súdu však žiada doživotie
Zdielať na

Vrah dostal 25 rokov. Od súdu však žiada doživotie

Archívna reportáž

PRAHA / Vrah z Klánovického lesa Oldřich Konrád nie je spokojný so svojím 25 ročným trestom. Prekvapivé ale je, že ho pokladá za nedostatočný. Od súdu žiada doživotie, preto podal odvolanie vo svoj neprospech. Potvrdila to aj hovorkyňa pražského mestského súdu Markéta Puci.

Okrem Konráda sa proti verdiktu odvolala aj manželka hľadača pokladov, ktorého vrah zabil z Klánovického lesa. Štátna zástupkyňa, ktorá pre obžalovaného navrhovala 25 až 30 rokov sa nakoniec neodvolala. Konrád podľa všetkého so svojou požiadavkou neuspeje. Rozsudok totiž môže napadnúť odvolaním iba štátny zástupca. 

Päťdesiatjedenročný vrah žiada doživotie predovšetkým pre svoju zlú finančnú situáciu. V liste, ktorý adresoval sudkyni uviedol, že jeho život na slobode nemá zmysel, pretože po prepustení na slobodu nebude mať kde bývať a nebude vedieť, na koho sa obrátiť. 

Znalec tvrdí, že Konrád je nenapraviteľný. Dvadsaťpäťročný trest dostal za vraždu amatérskeho hľadača s detektorom kovov, ktorý sa náhodou dostal do okolia skrýše, v ktorej mal Konrád ukrytý lup z niekoľkých krádeží. Ešte pred vraždou postrelil ďalšieho muža, lúpil a k trestu mu dopomohlo aj nedovolené ozbrojovanie. 

Ako uvádza portál iDnes.cz, predsedkyňa súdneho senátu si myslí, že nie sú splnené podmienky na to, aby obžalovaný dostal doživotie. 

Pozrite si archívnu reportáž, v ktorej sa vrah môže po rokoch dostať na slobodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy