Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Najmenej 11 ľudí zomrelo pri páde šesťposchodovej budovy. Ďalších 10 je zasypaných pod troskami
Zdielať na

Najmenej 11 ľudí zomrelo pri páde šesťposchodovej budovy. Ďalších 10 je zasypaných pod troskami

MUMBAI / V indickej finančnej metropole Mumbaj sa vo štvrtok zrútila päťposchodová budova. Zomreli najmenej 11 ľudia a ďalších 10 je ešte zasypaných vo vnútri, informovala polícia. Záchranárom sa podarilo vyslobodiť z trosiek 24 ľudí.

Záchranári a miestni obyvatelia doteraz z trosiek vytiahli 24 osôb. Podľa správ indických médií sa budova zrútila vo štvrtok v skorých ranných hodinách. Dôvodom sú pravdepodobne prívalové dažde, ktoré v tomto období sužujú západ krajiny. Záchranné práce na mieste naďalej pokračujú.

Tisícky domov v Mumbaji majú viac než sto rokov a ich stav už nie je vyhovujúci. Ich základy navyše oslabili aj veľmi silné dažde, ktoré mesto zažíva za posledných 15 rokov. Najrizikovejšie je pre staré domy monzúnové obdobie, ktoré v Indii trvá od júna do septembra. Za menej ako mesiac sa zrútili už tri budovy. Mesto Mumbia patrí medzi najdrahšie mestá v Ázii čo sa nehnuteľností a ubytovania týka. Ľudia s nižším sociálnym zázemím sú tak nútení ísť bývať do starých domov, uvádza portál BBC. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy