Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Starosta Benátok: Kto na ulici zakričí Alláhu akbar, mali by ho zastreliť
Zdielať na

Starosta Benátok: Kto na ulici zakričí Alláhu akbar, mali by ho zastreliť

Archívna reportáž

BENÁNTKY / Starosta Benátok Luigi Brugnaro vyzval k tvrdým opatreniam proti potencionálnym teroristom. Podľa jeho slov, by strážcovia zákona mali bez milosti zastreliť kohokoľvek, kto na ulici zakričí Alláhu akbar, v preklade Boh je veľký. Reagoval tak na nedávne útoky v Barcelone, pri ktorých zomrelo 15 ľudí a viac ako sto bolo zranených.

"Na rozdiel od Barcelony, kde ešte nesiahli po žiadnej špeciálnej ochrane, my posilníme. Pokiaľ ktokoľvek vbehne na Námestie svätého Marka a zakričí Alláhu akbar, tak ho dáme dole," vyhlásil Luigi Brugnaro za potlesku účastníkov konferencie. 

A to myslel doslova, zastrelia ho. "Chcú sa dostať k Alláhovi. My ich ale za ním pošleme predtým, než stačia napáchať škodu," dodal benátsky starosta. Sám je pripravený bojovať proti teroristom. So sebou nosí príručnú zbraň a nebojí sa ju použiť. "Ak sa ma pokúsite zabiť, môžem sa brániť," uzavrel svoj prejav. 

Benátsky starosta vyzval políciu k tvrdému postupu po nedávnych udalostiach v Barcelone, uvádza portál iDnes.cz. Islamista tam s dodávkou narazil do ľudí na známej ulici La Rambla. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy