Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Koncert americkej skupiny v Rotterdame zrušili. Španielski policajti varovali pred útokom
Zdielať na

Koncert americkej skupiny v Rotterdame zrušili. Španielski policajti varovali pred útokom

ROTTERDAM / Koncert americkej kapely v holandskom Rotterdame bol zrušený tesne pred začiatkom. Úrady totiž dostali varovanie od španielskych policajtov o možnom útoku. Polícia následne zadržala šoféra dodávky so španielskymi poznávacími značkami, v ktorej boli plynové fľaše.

Podľa španielskeho protiteroristického úradu dodávka nie je napojená na minulotýždňové útoky v Španielsku, pri ktorých zahynulo 15 ľudí. Túto možnosť údajne vylúčili po vypočutí šoféra a prezretí auta. Rotterdamská polícia sa v tejto súvislosti nevyjadrila.

Vodiča zatkli na vypočutie zhruba dve hodiny po tom, ako holandská polícia zrušila koncert losangeleskej kapely Allah-Las. Dostala upozornenie na teroristickú hrozbu od španielskej polície. Starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb upozornil, že je ešte priskoro tvrdiť, že zatknutie a bližšie nešpecifikovaná hrozba spolu súvisia. Vodič, povolaním opravár, tvrdí, že ide o nedorozumenie. Plyn potrebuje k práci. 

Vozidlo preskúmali armádni experti na výbušniny a následne ho z miesta odviezol policajt, informovala holandská televízia NOS. Podľa polície bolo v aute "niekoľko plynových fliaš". Štvorčlenná formácia z Los Angeles sa mala predstaviť v kultúrnom priestore Maassilo, ktorý svojho času slúžil ako obilné silo. V Amsterdame vo štvrtok tiež našli pod lavičkou na rušnej ulici ručný granát, ktorý pyrotechnici zneškodnili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy