Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hamburger a mäsové guľky z červov. Novinka v ponuke známeho reťazca
Zdielať na

Hamburger a mäsové guľky z červov. Novinka v ponuke známeho reťazca

Archívna reportáž

BERN / Známy maloobochodný reťazec, ktorý funguje aj na Slovensku, bude mať vo svojej ponuke neobvyklý polotovar. Mäso do hamburgrov a mäsových guliek nebude hovädzie, bravčové ani kuracie. V polotovare budú pomleté múčne červy.

Už od budúceho týždňa sa dostanú vo Švajčiarsku na pulty reťazca Coop nevídané špeciality, píše portál idnes.cz. Vo forme polotovarov sa budú dať kúpiť hamburgery a mäsové guľky z múčnych červov. Predaj potravín obsahujúcich určité druhy hmyzu povolilo Švajčiarsko len tento rok na jar.

Plátok na prípravu hamburgeru bude okrem rozomletých múčnych červov obsahovať aj ryžu, mrkvu, zeler, pór a oregano. V hmyzích guľkách bude aj cícer, cibuľa, cesnak a koriander.

Zatiaľ sa bude dať táto "špecialita" kúpiť len v pár predajniach vo väčších švajčiarskych mestách. Postupne sa bude počet predajných miest zvyšovať. Do konca roka chce reťazec rozšíriť ponuku o ďalšie hmyzie výrobky. Podľa spoluzakladateľa dodávateľskej firmy, Christiana Bärtscha, má hmyz obrovský potenciál, nakoľko je zdravý, plný živín a jeho konzumácia prispieva k trvalo udržateľnému rozvoju.

Aktuálne konzumujú hmyz zhruba dve miliardy ľudí na svete. Vo Švajčiarsku sa môžu od 1. mája okrem múčnych červov predávať na konzumáciu aj cvrčky a saranče.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy