Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ľudia vo Venezuele sú zúfalí. Kradnú a jedia zvieratá, tvrdia pracovníci ZOO
Zdielať na

Ľudia vo Venezuele sú zúfalí. Kradnú a jedia zvieratá, tvrdia pracovníci ZOO

KARAKAS / Kolaps socialistického modelu ekonomiky vo Venezuele spôsobil veľké problémy aj so zásobovaním potravinami. Vyhladovaní ľudia sa preto uchýlili k niečomu, čo už v dnešnej dobe mnohí nedokážu pochopiť. Jedna zo zoologických záhrad hlási opakované krádeže zvierat. Podľa nich končia na pekáči.

Kráľ zvierat s mohutnou hrivou sa zatiaľ nemá čoho báť. Rovnako ani prastará forma života, krokodíl. Menšie cicavce sú však ohrozené aj za mrežami ZOO. 

"Privolali sme políciu, ktorá cez deň aj v noci hliadkuje na území zoologickej záhrady," hovorí Luis Morales, bezpečnostný koordinátor v ZOO. 

Na novinársku otázku, s akým cieľom zlodeji zvieratá ukradli prichádza jasná odpoveď.

"Podľa nás ich zjedli," šokuje Morales. 

V ostatných týždňoch z tejto ZOO blízko hraníc s Kolumbiou zmizol párik pecari, čo je menší ohrozený druh diviaka, tapíry a jeden byvol.

"Dokopy ukradli živočíchy desiatich druhov, vtákov aj cicavcov. Plazy nechajú tak. Mačkovité šelmy nechajú tak. Títo zločinci zneužívajú fakt, že bylinožravce v zajatí sú mierumilovnejšie a menej opatrné ako v prírode. Prichádzajú v noci a zabíjajú ich," vysvetľuje riaditeľ ZOO Leonardo Nunez.

Vláda odmieta správy o tom, že by zvieratá vo venezuelských ZOO trpeli hladom. Z nedostatku potravín prezident Maduro obviňuje opozíciu, ktorá počas protestov blokuje cesty a samozrejme skupiny prepojené na Washington.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy