Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Policajti naháňali traktor. Šofér nafúkal
Zdielať na

VIDEO: Policajti naháňali traktor. Šofér nafúkal

SVITAVA / Neobvyklú naháňačku zažili českí policajti. Začal im unikať malotraktor domácej výroby a jeho vodič odmietal zastaviť. Šofér si išiel kúpiť cigarety a dôvodom úteku bol alkohol.

Žiadne trhanie rekordov v rýchlosti, vybržďovanie, ohrozovanie áut v protismere. Bizarnú naháňačku začalo vozidlo pre stíhacie jazdy netypické - malotraktor s maximálnou rýchlosťou 30 km/h. "Nebol vybavený povinnou výbavou. Začali vozidlo naháňať. Šofér reagoval tak, že začal utekať, policajtov blokoval a bránil sa predbehnutiu," opisuje hovorca polície v Svitave Jiří Zeman. 

Policajti prenasledujú traktor, je podomácky vyrobený, nemá technickú kontrolu, takže na ceste nemá čo robiť. Keď posádka zistí, že po nej ide auto s policajnými majákmi, prefrčí benzínovou pumpou ako o preteky a pokračuje. Plyn naplno.Traktor sa pokúša o prekvapivý manéver, zahýba náhle doľava a schádza z cesty do pola, aby policajtov striasol.

Tam, kde mal mať traktor navrch, ale prichádza nečakaný zvrat, prístroj sa pokazil a muži zákona páchateľov vyťahujú z traktora. "Vozidlo nebolo poistené. Dychová skúška u šoféra preukázala alkohol v krvi," dodáva Zeman.

Jazda v opilosti pre cigarety nepovoleným malotraktorom môže pre mladých mužov skončiť aj väzením, pekne mastnou pokutou a odobraním vodičského preukazu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy