Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Auto vrazilo do pizzerie, zabilo dieťa
Zdielať na

Auto vrazilo do pizzerie, zabilo dieťa

SEPT / SORTS - Auto narazilo v pondelok večer do reštaurácie neďaleko Paríža. Zomrelo osmeročné dievča a najmenej päť ľudí sa zranilo, informovala televízna stanica BFMTV.

Vodič s osobným autom narazil v pondelok  večer do reštaurácie v obci východne od Paríža. Na mieste zomrelo osemročné dievča a štyria ľudia boli vážne zranení, informovala francúzska televízna stanica BFMTV. Vodič bol podľa televízie zadržaný. Podľa ministerstva vnútra sa zrejme pokúsil o samovraždu.

Vodič s vozidlom BMW narazil do pizzerie v malej obci Sept-Sorts, ktorá leží v departmente Seine-et-Marne asi 65 kilometrov východne od metropoly. Zabil dievčatko a zranil ďalších ľudí, ktorí sedeli na vonkajšej záhradke. Štyria ľudia boli so zraneniami prevezení do nemocnice, osem ďalších utrpelo ľahké zranenia.

Hovorca francúzskeho ministerstva vnútra neskôr uviedol, že zadržaný muž sa zrejme pokúsil o samovraždu. Muž, ktorý sa narodil v roku 1985, sa snažil zabiť už minulý týždeň. Na sociálnych sieťach kolujú fotografie, na ktorých vozidlo stojí priamo vo vchode do reštaurácie; pod ním a okolo neho sú kusy stoličiek a stolov.

Incident sa stal necelý týždeň po tom, čo muž, zrejme tridsaťšesťročný Alžírčan, nabúral s osobným autom do skupiny vojakov na parížskom predmestí a šesť ich zranil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy