Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Napadli ho morské vši. Lekári boli šokovaní
Zdielať na

Napadli ho morské vši. Lekári boli šokovaní

MELBOURNE / Iba šestnásťročný chlapec oľutoval, že sa chcel osviežiť v morskej vode na pláži v Melbourne. Napadli ho totiž miniatúrne morské kôrovce. Podľa miestneho experta je to prvýkrát, kedy zaznamenali takýto prípad.

Šestnásťročný Sam Kanizay sa rozhodol ponoriť si nohy do vody po tom, ako ho po futbalovom zápase rozboleli. Namiesto uvoľnenia sa však stalo niečo iné. 

Keď Sam vyliezol z vody, mal nohy pokryté maličkými morskými stvoreniami. Tie mu podľa jeho príbuzných mali postupne požierať nohy. Maličké kôrovce sa dostali cez chlapcovu kožu a ten si po návrate domov našiel na nohách a topánkach krv. 

Expert na morské živočíchy z univerzity v Južnom Walese Alistair Poore uviedol, že prípad, keď človeka napadli morské vši ešte nikdy nevidel. 

Mladíkov otec nemohol zastaviť krvácanie, a tak syna odviezol do nemocnice. Napriek tomu, že mu malé kôrovce dali z nôh dole, krv mu neprestala tiecť. Tieto drobné kôrovce sa totiž živia odumretými rastlinami a živočíšnymi zvyškami, ale ako sa zdá, obľubujú aj mäso. 

Experti na toxicitu ani na morské živočíchy nevedeli zistiť, o aký problém u Sama ide. Vyrazili teda na pláž aj s kúskom mäsa, na ktoré malé tvory pochytali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy