Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Matku poslali za vraždu 17-mesačnej dcéry na 20 rokov do väzenia
Zdielať na

Matku poslali za vraždu 17-mesačnej dcéry na 20 rokov do väzenia

Archívne video

PHOENIX / Arizončanka, ktorá nechala v púšti v indiánskej rezervácii Navajo Nation zomrieť svoju 17-mesačnú dcéru, pôjde na 20 rokov za mreže. Sudca David Campbell uviedol, že 23-ročná Ashley Denise Attson úmyselne a chladnokrvne zabila nevinné dieťa. Matka sa priznala k vražde druhého stupňa v septembri 2016.

Attson nechala svoju dcéru štyri dni a noci v kočíku na púšti a následne ju pochovala v nore. "Počas ďalších dní sa stretla s priateľmi, išli spolu na zmrzlinu a posielala svoje fotografie prostredníctvom Facebooku," uviedla kancelária štátneho prokurátora Arizony.

Dieťa sa narodilo s metamfetamínom v tele a väčšinu života sa oň starali v sociálnom zariadení v rezervácii. Matka získala práva na starostlivosť o dieťa dva mesiace predtým, ako ho zabila. Motív konania ani meno dieťaťa, ktoré v spise uvádzajú len pod označením Jane Doe, nezverejnili.

Bývalá hlavná žalobkyňa z Navajo Nation Bernadine Martin vyhlásila, že trest mal byť oveľa vyšší, keďže dieťa sa bez pochýb veľmi bálo a "potrebovalo osobu, ktorá sa oň mala najviac starať, a to svoju matku".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy