Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Macedónsku zahynul známy slovenský paraglajdista
Zdielať na

V Macedónsku zahynul známy slovenský paraglajdista

KRUŠEVO / Tomáš Sloboda sa podľa predbežných informácií dostal do čelného zaklopenia, je možné, že sa tak stalo v dôsledku vzdušnej turbulencie. Iné informácie hovoria o tom, že "stratil vietor".

Informáciu o tragédii potvrdil pre TV JOJ hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR, Peter Susko. Bratislavčan Tomáš Sloboda bol skúseným paraglajdistom, v Macedónskom Kruševe bol práve na Majstrovstvách Slovenska v tomto športe. Podľa svedkov padal špirálovito priamo k zemi. Zraneniam po páde 40-ročný Sloboda na mieste podľahol. 

Podľa informácií z prostredia paragladistov sa mal Tomáš zrútiť z výšky po tom, ako sa dostal do problémov s vetrom. Tomáš, podľa záznamov z priebehu letu, letel stovky metrov nad zemou a preletel desiatky kilometrov. "Približne tri kilometre od Kruševa v miestach pamätníka Mečkin kamen, spadol a zomrel. Tímom neodkladnej starostlivosti bola následne konštatovaná smrť cudzinca. Na miesto prišiel prokurátor a vyšetrovací tím z policajnej stanice Prilep a na príkaz prokurátora bolo telo zomrelého prevezené na pitvu," informovala televíziu JOJ hovorkyňa macedónskej polície Natalija Spirova Kordic. Prostredníctvom našich úradov tiež komunikujú s rodinou zosnulého. Príčina tragédie je predmetom vyšetrovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy