Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Putin je bohatší ako Bill Gates a Jeff Bezos dohromady
Zdielať na

Putin je bohatší ako Bill Gates a Jeff Bezos dohromady

Archívna reportáž

KALIFORNIA / Riaditeľ investičnej spoločnosti Hermitage Capital Management Bill Browder rozvíril vody medzi najbohatšími. Prišiel totiž s tvrdením, že osobný majetok Vladimira Putina je údajne väčší ako majetok Billa Gatesa a Jeffa Bezosa dohromady.

Zakladateľ počítačovej spoločnosti Bill Gates a zakladateľ Amazonu Jeff Bezos sa s majetkom približne 90 miliárd dolárov striedali na prvom mieste rebríčka najbohatších ľudí sveta. Všetko však zmenil Bill Browder, ktorý vyhlásil, že osobný majetok Vladimira Putina je približne vo výške 200 miliárd dolárov a zosadil tak týchto velikánov v technológiách z trónu. 

Bill Browder bol významným investorom v Rusku počas 90. rokov a stal sa aj akcionárom v niektorých bývalých štátnych podnikoch, ako napríklad Gazprom. 

Podľa Browderovho svedectva si Putin nazhromaždil financie pomocou svojho vplyvu na investorov. Tvrdí, že Putin má záujem aj na zvrátení, respektíve zrušení, Magnitského zákona, keďže tí, ktorých táto legislatíva postihuje, majú Putinove peniaze. Magnitský zákon je sankčné opatrenie USA voči niektorým ruských oligarchom.

Magazín Fortune, ktorý s týmito informáciami prišiel, uvádza, že v prípade, že má Browder pravdu, údajné ruské zasahovanie do amerických volieb by sa tak dalo vysvetliť aj ako obrana Putinovho osobného majetku, a to preto, že Magnitský zákon je predmetom viacerých medializovaných diskusií medzi ruskými predstaviteľmi a Trumpovou administratívou.  

V archívnej reportáži si pozrite vyjadrenie Vladimíra Putina na tvrdenia o zasahovaní do amerických prezidentských volieb. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy