Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
FOTO: Metropolu zasiahol druhý tajfún v priebehu 24 hodín
Zdielať na

FOTO: Metropolu zasiahol druhý tajfún v priebehu 24 hodín

TCHAJPEJ / Taiwan v nedeľu zasiahol druhý tajfún za 24 hodín, búrka sa v pondelok presunula do strednej časti a na juh ostrova. Miestna vláda v nedeľu na ďalšiu búrku upozorňovala na svojich internetových stránkach - bolo to prvýkrát za 50 rokov, kedy krajina vydala varovanie o dvoch búrkach súčasne.

Tajfún Haitang zasiahol Taiwan v nedeľných popoludňajších hodinách, pritom po sobotňajšej búrke tam zostalo vyše sto zranených, informovala agentúra Reuters. Vietor bol tak silný, že sa ľudia museli držať pouličného zábradlia. Ulice a mestá sú zaplavené a hasiči odpratávali z ciest popadané stromy a stĺpy. Taiwanská metropoly Tchaj-pej sa v pondelok po silných lejakoch a veternej smršti, ktorá odrezala státisíce domácností od elektrického prúdu, vracia k normálnemu životu.

Otvárajú sa finančné trhy aj obchody. Uzavreté napriek tomu zostane druhé najväčšie mesto Kao-suing na juhu krajiny, kde sa očakávajú prívalové dažde a možné záplavy sprevádzané zosuvy pôdy. Tajfún Nesat, ktorý ostrov zasiahol v sobotu, odrezal desiatky ľudí od spojenia so svetom a bezmála 600 tisíc domácností zanechal cez víkend bez prúdu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy