Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mladá plavkyňa (18) po bodnutí osou skolabovala
Zdielať na

Mladá plavkyňa (18) po bodnutí osou skolabovala

Archívna reportáž

KARVINSKO / U našich susedov došlo udalosti, ktorá takmer skončila tragicky. Počas plaveckých závodov uštipla 18-ročné dievča osa. Alergická reakcia bola taká silná, že plavkyňa na mieste skolabovala. Do nemocnice ju musel prepraviť vrtuľník.

Udalosť sa stala na priehrade Těrlicko v sobotu okolo jednej popoludní, informuje český portál iDnes.cz. "Osemnásťročnú plavkyňu bodla pri plaveckých pretekoch osa. Jej alergická reakcia bola búrlivá, stačila ale vyslať signál o pomoc tak, aby ju včas vytiahli z vody a dopravili na breh," uviedol hovorca krajskej záchranky Lukáš Humpl.

Dievča onedlho začalo strácať vedomie a prestávalo dýchať. "Prvá pomoc poskytovala postihnutej prítomná zdravotníčka. Privolaní záchranári potom pacientke napichli žilu a lekár ihneď začal podávanie potrebných liekov," dodal Humpl. Keď sa mladá plavkyňa trochu spamätala, záchranári ju prepravili vrtuľníkom na oddelenie urgentného príjmu v Ostrave. "Žena je síce stále v našej starostlivosti, ale jej zdravotný stav je stabilizovaný," povedal hovorca nemocnice Tomáš Oborný.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy