Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia na Donovaloch. Pri páde zomreli dvaja paraglajdisti
Zdielať na

Tragédia na Donovaloch. Pri páde zomreli dvaja paraglajdisti

DONOVALY / K tragickej nehode došlo v nedeľu okolo obeda. Inštruktor paraglajdingu so svojou klientkou spadli asi z 20 metrovej výšky. Všetko sa odohralo v priebehu niekoľkých sekúnd. Záchranári ich niekoľko desiatok minút oživovali, ťažkým zraneniam však obaja napokon podľahli.

Pri tragickej nehode prišli o život 59-ročná Marta a 38-ročný Peter. Išlo o skúseného inštruktora s klientkou. Tandemový zoskok mal byť splneným snom. Pani Marta prišla na Donovaly aj s rodinou, ktorá si chcela celý let spolu s ňou užiť. Štartovali z Novej hole, ale už po 500 metroch spozorovali, že niečo nie je v poriadku. Padák sa stočil doprava a nasledoval strmý pád.

Po páde utrpeli vážne vnútorné zranenia. Pomôcť sa im snažili ľudia, ktorí boli na svahu, aj horskí záchranári. "Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby vyslalo na miesto pozemnú záchranku ako aj dva vrtuľníky," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Záchranári paraglajdistov oživovali na mieste ešte niekoľko desiatok minút, žiaľ, ich zranenia boli natoľko vážne, že im podľahli. 

Polícia už začala trestné stíhanie pre usmrtenie, okolnosti nešťastného pádu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Hovorí sa o nesprávne zapnutom popruhu na padáku, no mohlo ísť aj o opotrebovanie materiálu. Počas tejto letnej sezóny je to už šiesty zásah horských záchranárov na Donovaloch súvisiaci s pádom paraglajdistu, no tohtoročný prvý, ktorý skončil takto tragicky.

.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy