Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda na motokrose. Zomrel 13-ročný jazdec
Zdielať na

Tragická nehoda na motokrose. Zomrel 13-ročný jazdec

LOKET / Záchranári aj s vrtuľníkom zasahovali v sobotu na Majstrovstvách Európy juniorov v motokrose, ktorý sa konal v rámci českej Grand Prix. Jeden zo súťažiacich, iba 13-ročný chlapec, pri nehode zomrel. Záchranári bojovali o jeho život 45 minúť, no nepodarilo sa im ho priviesť späť.

O tragickej udalosti informoval Radek Hes z karlovarskej záchranky a hovorkyňa krajskej polície Zdeňka Papežová. Úmrtie Igora C. z Moldavska následne potvrdil na svojej internetovej stránke aj usporiadateľ súťaže, spoločnosť Youthstream.

Tragédia sa stala v závode európskeho šampionátu triedy do 85 ccm. Mladý jazdec havaroval na dvojskok cez cestu a smrteľne sa zranil. "Lekári ho na mieste najmenej tri štvrte hodiny resuscitovali, ale utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," povedal Hes. Pri nehode zasahoval aj vrtuľník. Hasiči zverejnili na svojej sociálnej sieti video z miesta nehody.

Podľa Autoklubu SR sa príčiny nehody zatiaľ vyšetrujú, uvádza český portál novinky.cz. "Podľa predbežných zistení boli dodržané všetky bezpečnostné predpisy a trať bola v čase nehody riadne zabezpečená podľa príslušných poriadkov," uviedla organizácia v tlačovej správe. Súťažná jazda bola predčasne ukončená a usporiadatelia zrušili nedeľné druhé preteky tejto kategórie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy