Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Dievčatko (7) prebralo vedenie nad vozidlom, keď jej otec upadol do bezvedomia
Zdielať na

Dievčatko (7) prebralo vedenie nad vozidlom, keď jej otec upadol do bezvedomia

Archívna reportáž

BROOKLYN / Iba sedemročné dievčatko muselo konať pohotovo a s chladnou hlavou. Jeho otec v dôsledku nadmerného užitia liekov upadol do bezvedomia počas jazdy. Neváhalo ani sekundu, vyštveralo sa za volant a prevzalo šoférovanie. Našťastie ho zbadali dvaja záchranári, ktorí parkovali pri nemocnici. Mladej hrdinke pomohli s autom zastaviť.

Nečakaná udalosť sa odohrala vo štvrtok o piatej podvečer. Eric Roman (37) prechádzal autom v blízkosti nemocnice Coney Island Hospital aj so svojou sedemročnou dcérou, keď náhle odpadol. Dievčatko bolo nútené okamžite prebrať vedenie nad autom.

Na ceste ho zbadali dvaja členovia záchrannej služby, ako sedí otcovi na kolenách a šoféruje, uvádza portál New York Daily News.  Práve sa vrátili s pacientom do nemocnice a takmer neverili vlastným očiam, keď malé dievča prefrčalo popri nich. Síce vedelo, kam sa potrebuje dostať, nevedelo ale, ako zastaviť. Keď sa teda priblížilo k parkovisku, záchranári naviedli svoje auto pred to jeho tak, aby do nich zo zadu narazilo. Auto malý náraz zastavil a dievčatko vyviazlo bez zranení.

Otca následne hospitalizovali a potvrdili predávkovanie liekmi. Roman bol neskôr obvinený z bezohľadného konania, ktoré navyše ohrozovalo dieťa, priťažilo mu aj to, že viedol vozidlo v kombinácii s liekmi, ktoré sa neodporúčajú užívať pred šoférovaním. 

Hrdinom sa stal aj druhák Samko. Ten zachránil dedka, ktorého zlodeji na záhrade dobodali. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy