Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia vyšetruje vraždu osemročného chlapca. Podozrivý je jeho brat
Zdielať na

Polícia vyšetruje vraždu osemročného chlapca. Podozrivý je jeho brat

Archívna reportáž

BUDIŠOV NAD BUDIŠOVKOU / Polícia vyšetruje vraždu osemročného chlapca, ktorého mal podľa zatiaľ dostupných údajov na smrť dobodať jeho 19-ročný brat. Mimoriadne závažný prípad vyšetrujú policajti v regióne Opavsko.

"Preverujeme okolnosti obzvlášť závažného zločinu vraždy, podozrivú osobu sme zadržali. Vzhľadom k existencii zvlášť zraniteľnej obete a k aktuálnej legislatíve detailné informácie nemôžeme zverejniť," uviedla hovorkyňa Gabriela Holčáková. Dodala však, že kriminalisti zaistili stopy a zhromažďujú ďalšie dôkazy.

Osemročný chlapec sa stal obeťou násilného trestného činu, napísal portál iDnes.cz. Zraneniam podľahol ešte pred príchodom rýchlej zdravotnej pomoci. Zasahujúca lekárka už len konštatovala smrť. Na miesto dorazila aj krízová interventka, ktorá poskytovala psychickú pomoc. 

"To nemôže byť pravda. Nič nenasvedčovalo tomu, že by v rodine boli nejaké konflikty," reagovali príbuzní a susedia chlapcov po tragédii. 

Policajti uzatvorili celú ulicu, na ktorej sa udalosť stala. Ak sa potvrdia informácie o úmyselnej vražde, páchateľ môže za mrežami stráviť 15 až 20 rokov. Vzhľadom na vek obete nie je vylúčený ani mimoriadny trest. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy