Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Trump opäť pobúril. V Paríži obdivoval postavu Macronovej ženy
Zdielať na

Trump opäť pobúril. V Paríži obdivoval postavu Macronovej ženy

PARÍŽ / Donald Trump opäť pútal pozornosť. Zaujala ho dobrá postava Macronovej manželky. Zatiaľ čo sa americký prezident pochvalne vyjadroval na adresu pani prezidentovej, v uliciach protestovali ľudia, ktorým prekážali práve jeho predošlé výroky o ženách.

Donald Trump hneď po príchode zalichotil prvej dáme Francúzska Brigitte Macron. "Viete v akej ste skvelej forme? Naozaj krásna," zneli slová amerického prezidenta. Prvej dáme Francúzska neostávalo nič iné, ako zdvorilo poďakovať a odprevadiť Melaniu Trump. 

Ulice Paríža sa medzitým zaplnili demonštrantmi, ktorí okrem jeho odmietnutia klimatickej dohody kritizovali aj jeho hanlivé výroky na adresu žien. "Nepáči sa mi mnoho vecí, ktoré Trump tlačí do politiky. Či už ide o klímu, migračnú politiku, alebo o ponižovanie žien," povedala jedna z demonštrantiek Lucy. 

Trump svoju návštevu ukončil sledovaním veľkolepej vojenskej prehliadky, ktorá sa konala pri príležitosti sviatku dobytia Bastily. Napriek tomu, že demonštrujúci občania neboli jeho prítomnosťou v krajine nadšení, americkému prezidentovi Paríž učaroval a na konci svojej cesty tvrdil, že sa určite ešte vráti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy