Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Polícia prerušila homosexuálne orgie v byte vatikánskeho funkcionára
Zdielať na

Polícia prerušila homosexuálne orgie v byte vatikánskeho funkcionára

Archívna reportáž

VATIKÁN / Policajti vtrhli do bytu v bezprostrednej blízkosti Vatikánu. Patrí vatikánskej Kongregácii pre doktrínu viery alebo Svätého úradu, ktorý je zodpovedný za riešenie sexuálneho zneužívania medzi kňazmi. Byt je domovom sekretára jedného z poradcov pápeža Františka.

Polícia sa o podozrivých aktivitách v byte dozvedela po tom, čo sa susedia sťažovali na čudné správanie sa prichádzajúcich aj odchádzajúcich mužov, píše denník Mirror. Potom, čo do bytu vtrhla policajná jednotka, okrem mužov, oddávajúcich sa sexuálnym aktivitám, našli aj drogy. Byt patrí sekretárovi kardinála Francesca Coccopalmiera, ktorý je kľúčovým poradcom pápeža Františka. Svojho sekretára navrhoval kardinál aj na povýšenie na biskupa. Kardinál Coccopalmiero šéfuje Pápežskej rade pre legislatívu.

Ide o najnovší sexuálny škandál spojený s Vatikánom po tom, čo koncom júna obvinili tretieho najmocnejšieho muža katolíckej cirkvi, 76-ročného kardinála Georgea Pella, šéfa financií, z viacerých sexuálnych útokov z dávnejšej minulosti. Súd kardinálovi prikázal dostaviť sa do rodnej Austrálie na súdny proces. Pell tvrdí, že je nevinný a očistí svoje meno.

V marci čelil Vatikán viacerým obvineniam voči nemravne sa správajúcim kňazom po celom Taliansku, zahŕňajúcom organizovanie orgií, prostitúciu a porno videá.

Pozrite si archívnu reportáž o ďalších sexuálnych škandáloch Vatikánu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy