Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Melania Trump uviazla v hoteli, policajti ju nechcú pustiť pre bezpečnosť
Zdielať na

Melania Trump uviazla v hoteli, policajti ju nechcú pustiť pre bezpečnosť

HAMBURG / Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa, Melania, ktorá sa v utorok mala zúčastniť sprievodného programu na summite G20, zatiaľ pre demonštrácie nemôže opustiť vilu v Hamburgu, v ktorej býva. Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej sa pre protesty mení aj sprievodný program ostatných partneriek a partnerov štátnikov.

Od polície sme zatiaľ nedostali bezpečnostné povolenie k opusteniu domu," povedala agentúre hovorkyňa prvej dámy. K ostatným sa podľa nej Melania Trump pripojí ihneď, ako to bude možné. 

Melania Trump býva spolu so svojim manželom vo vile, ktorú hamburská radnica využíva pre hostí. Dom leží neďaleko centra prístavného mosta a je od štvrtkového príletu Trumpa do Hamburgu cieľom zvedavcov.

​Demonštranti sa už v utorok ráno snažili zablokovať cestu, ktorou mal Trump smerovať na jednanie. Zatiaľ čo u neho sa im to nepodarilo, Melaniu minimálne zdržali. 

Súčasťou sprievodného programu bol okrem iného aj prejazd hamburským prístavom, o ktorý manželka Donalda Trumpa prišla. Pre všetkých zúčastnených bola zrušená návšteva klimatického centra, ktorú majú nahradiť prednášky odborníkov v hoteli Atlantic, kde býva nemecká delegácia. 

Návštevu klimatického centra do programu zaradil manžel nemeckej kancelárky Angely Merkel. Podľa pozorovateľov bola jeho voľba reakciou na Trumpove rozhodnutie odstúpiť od parížskej dohody o ochrane klímy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy