Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V horiacom autobuse zhorelo zrejme až 18 ľudí
Zdielať na

V horiacom autobuse zhorelo zrejme až 18 ľudí

MÜNCHBERG / Na diaľnici v blízkosti nemeckého mesta Münchberg dnes ráno narazil autobus do nákladného auta a následne začal horieť. Polícia informovala, že v dôsledku nehody sa zranilo 31 ľudí, niekoľko z nich vážne.

V autobuse bolo 46 pasažierov a dvaja vodiči, informovala policajná hovorkyňa Irene Brandenstein. 

Polícia tiež uviedla, že išlo o seniorov a vo vozidle sa nenachádzali žiadne deti. Dnešná nehoda autobusu zo Saska si podľa polície zrejme vyžiadala 18 mŕtvych.

Tridsať ľudí sa zranilo, niektorí z nich vážne, pričom 18 nezvestných osôb "pravdepodobne zomrelo v horiacom vozidle". Na prípade už spolupracujú aj forenzní špecialisti. Policajná hovorkyňa Irene Brandenstein objasnila, že vážne poškodenie autobusu spomaľuje komplexné vyšetrovanie.

Na mieste boli sanitky a helikoptéry, ktoré odvážali zranených. Časť diaľnice A9 pre nehodu v oboch smeroch uzavreli.

Nehoda sa stala na diaľnici neďaleko severovbavorskej obce Münchberg, ktorá leží asi 30 kilometrov od českého mesta Aš. V autobuse cestovala 46 pasažierov a dvaja vodiči. Podľa polície autobus išiel zo Saska. Z ktorého mesta cestujúci pochádzali a kam smerovali, nie je známe. Podľa bulvárneho denníku Bild bol ich cieľom Norimberg.

​Podľa nemeckej tlače si nehoda mohla vyžiadať až 18 obetí. Polícia zatiaľ ale žiadne obete nepotvrdila. "Sme realisti a je nám jasné, že na konci dňa budeme hovoriť o mŕtvych," uviedol policajný hovorca Jürgen Stadter. Stále podľa neho ale existuje "iskrička nádeje," že sa niektorý z nezvestných nachádza mimo autobusu. Niekto mohol napríklad z miesta nehody v šoku utiecť, uviedol Stadter.

Autobus narazil zozadu do kamiónu okolo siedmej hodiny rannej, keď sa na diaľnici začala tvoriť kolóna. Krátko po náraze začal autobus horieť. Na fotografiách z miesta nešťastia je vidieť ohorený vrak. Záchranári na pomoc zraneným povolali aj niekoľko vrtuľníkov.

Diaľnicu A9, ktorá spája Berlín s Mníchovom. Policajti pre nehodu uzavreli úsek v oboch smeroch. Na mieste sa začali tvoriť dlhé kolóny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy