Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pred 10 rokmi sa začal predávať iPhone. Na svete ním telefonuje viac ako miliarda ľudí
Zdielať na

Pred 10 rokmi sa začal predávať iPhone. Na svete ním telefonuje viac ako miliarda ľudí

Archívne video

WASHINGTON / Sklenený displej, dotyková obrazovka, len jedno tlačidlo a znak nahryznutého jablka. Smartphony spoločnosti Apple sú na trhu už 10 rokov. V roku 2007 prvý iPhone predstavil vtedajší šéf firmy Steve Jobs. Za desať rokov sa predalo viac ako miliarda iPhonov . Nový model, iPhone 8 by mala spoločnosť predstaviť najneskôr v októbri.

"Keď sa objavil prvý iPhone, bola to veľká revolúcia, aj keď sa to skôr ukázalo až v ďalších rokoch, než priamo v roku 2007," uviedol Jan Matura, redaktor servera Mobil iDnes.

Apple sa prakticky každý štvrťrok v počte predaných smartphonov preťahuje so spoločnosťou Samsung. Podľa Matura ale Apple predáva drahšie telefóny, a preto je z toho hľadiska jednotka. Po iPhone 7 a 7 Plus teraz svet netrpezlivo očakáva ďalšiu generáciu inteligentných telefónov.

"Noviniek asi ešte môže byť veľa. S novým iPhonom 8 sa špekuluje o tom, že by mal mať čítačku odtlačkov prstov priamo v displeji. O to sa však snažili aj iní výrobcovia, je to ale technologicky veľmi komplikované," dodal Matura.

IPhone pre firmy Apple veľmi dôležité. Len v minulom roku sa predaj týchto chytrých telefónov podieľal na tržbách spoločnosti dvoma tretinami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy