Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Keď im zakázali šortky, obliekli si sukne. Školáci sa vynašli po svojom
Zdielať na

Keď im zakázali šortky, obliekli si sukne. Školáci sa vynašli po svojom

LONDÝN / Vlna horúčav, ktorá zasiahla Európu prinútila ľudí prehodnotiť priority v obliekaní. Pre mnohých bolo najdôležitejšie nahodiť sa tak, aby sa neuvarili vo vlastnej šťave. Problém však je, že nie všetci zamestnávatelia a nie všetky školy s takýmto teplom počítali a boli naň pripravené.

"Baby môžu nosiť sukne po celý rok. Pekne si pritom vyvetrajú nohy. My sa však musíme potiť v nohaviciach," hovorí jeden z protestujúcich školákov. 

Takto komentujú školský poriadok žiaci jednej z britských škôl. Ich povinná školská uniforma skrátka nemá variantu s krátkymi nohavicami. Chodiť v týchto dňoch do školy je teda pre nich niečo ako peklo na druhú.

"Každý deň môj syn prichádza domov rozhorúčený. V škole sa nevie sústrediť, je podráždený, no katastrofa," hnevá sa Júlia, mama jedného zo školákov. 

Aby dokázali, že nenosia hlavu na krku len na parádu, dohodli sa a do školy prišli v sukniach. Tie sú totiž súčasťou uniformy. Dievčatá ich v tomto kroku plne podporili.

 "Je to v poriadku. Keď nemôžu nosiť krátke nohavice, proste si musia dať sukne," súhlasí spolužiačka protestujúcich školákov. 

A niektorí zašli ešte ďalej. Poctivo si vyholili nohy potom ako jeden z nich vraj dostal trest za to, že sukňa odhaľuje čo by nemala - jeho chlpy na nohách. Dievčatá ich opäť podržali.

Paradoxom zostáva, že dnes už teploty v meste klesli na príjemných dvadsať stupňov. Viacero chlapcov si povedalo, že im sukne aj tak vyhovujú a radi v nich prídu bez ohľadu na horúčavy.

Rovnaký problém riešili veľmi podobným spôsobom aj šoféri autobusov vo francúzskom Nantes. Tiež prišli do práce v sukniach, pretože krátke nohavice mali zakázané. Vedenie podniku na protest zareagovalo najlepšie ako mohlo - krátke nohavice im povolilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy