Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Strelec v USA zaútočil na kongresmanov, neskôr zomrel
Zdielať na

Strelec v USA zaútočil na kongresmanov, neskôr zomrel

VIRGINIA / Pri streľbe na tréningovom zápase basebalu v americkej Virginni postrelili člena americkej Snemovne reprezentatnov Steva Scalisa. Podľa televízie CNN boli pri incidente zranení aj dvaja členovia kongresovej ochranky. Ani jeden z nich nie je v ohrození života. Miestna polícia na twitteri informovala, že podozrivý je vo väzbe. Motív útočníka zatiaľ nie je známy. Do nemocnice previezli celkom päť zranených.

Aktuálne: Strelec zomrel. Informoval o tom prezident Donald Trump.

Strelec zaútočil skoro ráno miestneho času na baseballovom tréningu kongresového tímu. Na mieste bolo podľa CNN niekoľko členov a zamestnancov Kongresu. Scalis je trojkou republikánov v Snemovni. Previezli ho do univerzitnej nemocnice, jeho stav je stabilizovaný.

"Mal poloautomatickú zbraň. Strieľal okolo seba na rôznych ľudí," popísal udalosti televízie CNN ďalší člen Snemovne Mo Brooks. Na pravidelnom tréningu bol aj ďalší kongresman Steve Pearce, ktorý na svojom twitteri napísal, že je v poriadku.

K streľba sa vyjadril už aj prezident Donald Trump, ktorý uviedol, že on i viceprezident sú informovaní a situáciu priebežne sledujú.

Podľa svedkov útočník vypálil najmenej 50 rán. Republikánsky senátor Jeff Flake povedal americkým médiám, že streľba trvala asi desať minút. Podľa Flakea strelca pred zadržaním rovnako postrelili.

"Keby tam nebola kongresová ochranka, bol by to masaker," povedal televízii MSNBC senátor Rand Paul, ktorý bol rovnako na rannom tréningu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy