Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muž vyliezol z horiaceho auta. Policajti ho namiesto pomoci dokopali, tvrdia svedkovia
Zdielať na

Muž vyliezol z horiaceho auta. Policajti ho namiesto pomoci dokopali, tvrdia svedkovia

NEW JERSEY / Obrovskej vlne kritiky čelia policajti za zásah, ktorý smrdí obvinením z policajnej brutality. Namiesto toho, aby zachraňovali muža v ohrození života, ho totiž podľa ľudí surovo zbili. Šéf policajtov však má na zásah iný pohľad.

Keď svedkovia v New Jersey videli, ako spoza horiaceho auta vyliezol muž v plameňoch, boli zdesení.

To však nebolo všetko. K horiacemu mužovi totiž po chvíli pribehli policajti. Namiesto toho, aby mu pomohli, začali do neho kopať a vláčiť ho po ulici.

"Tie zábery hovoria samé za seba," myslí si právnik zastupujúci zbitého muža. Šéf polície na prekvapenie všetkých vyhlásil, že podľa neho sa policajti iba snažili uhasiť oheň a pomôcť človeku v núdzi. To už bolo priveľa aj na samotného primátora mesta.

"Každý rozumný človek, ktorý si to video pozrie pochopí, že o pomoci tam nemôže byť žiadna reč," vyhlásil primátor Steven Fulop. 

Celý prípad je ešte o to tragickejší, že policajti si muža zrejme splietli s človekom, ktorý sedel za volantom horiaceho auta. Toho totiž naháňali po celom meste až kým nehavaroval a jeho auto nevzbĺklo.

Horiaci muž však bol len nevinným človekom, stojacim v zlom čase na zlom mieste. Teraz leží v nemocnici v umelom spánku s popáleninami na tridsiatich percentách tela.

"Keď sa prebudí, určite porozpráva, ako to celé bolo," myslí si brat horiaceho muža, Ramon Feliz.

Policajný zásah už vyšetruje miestny prokurátor. Obyvateľov mesta predbežne varoval pred unáhlenými závermi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy