Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prostitútka s HIV o svojej chorobe klientom nepovedala
Zdielať na

Prostitútka s HIV o svojej chorobe klientom nepovedala

HRADEC KRÁLOVÉ / Prostitútka s HIV o svojej chorobe klientom nepovedala. Súd jej udelil sedem rokov väzenia. Na súde uviedla, že sa nakazila pri aplikácii drog.

Český súd potrestal HIV pozitívnu prostitútku siedmimi rokmi väzenia. Sabina Kapurová totiž o svojej chorobe vedela a nepovedala to takmer 40 mužom, s ktorými mala sexuálny styk. 

Sabina pred súdom tvrdila, že nechcela nikomu ublížiť. Podľa obžaloby však mala v rozmedzí rokov 2012 až 2016 okrem chráneného sexuálneho styku aj nechránený. Navyše, 37 mužov, partnerov i klientov, o jej chorobe nevedelo. U žiadneho z nich nebolo HIV zistené. 

Polícia nedávno uviedla, že s týmto prípadom súvisí ďalších 18 poškodených. Prípady sú zdokumentované v ďalšom vyšetrovacom spise. 

Súd potrestal ženu za pokus zločinu ťažkého ublíženia na zdraví a zo zločinu šírenia nákazlivej ľudskej choroby. Žena sa o svojej chorobe dozvedela v roku 2012. Lekári ju vtedy upozornili na to, že musí používať prezervatív. "Všetko čo robila bolo značne rizikové. Vedela, že môže dôjsť k tomu, že by mohla ľudí nakaziť," povedal Sovák. 

Kapurová pred súdom povedala, že sa vírusom HIV nakazila pri aplikácii drog. K prostitúcii sa údajne rozhodla vtedy, keď bol jej priateľ vo väzení. Uviedla: "Nejednala som ľahkomyseľne, dočítala som sa, že riziko prenosu vírusu HIV pri orálnom sexe nie je vysoké. Ochranu som sa snažila mať."

Štátna zástupkyňa Lenka Faltusová sa vzdala odvolania, pretože bol rozsudok v súlade s jej záverečným návrhom. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy