Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Južnú časť Manchestru evakuovali. Zasahujú pyrotechnici
Zdielať na

Južnú časť Manchestru evakuovali. Zasahujú pyrotechnici

Archívna reportáž

MANCHESTER / V Manchestri dnes uzavreli časť Moss Side. Bezprostredné okolie evakuovali a tím pyrotechnikov hľadá v budovách možnú bombu.

Polícia evakuovala južnú oblasť zvanú Moss Side na juhu Manchestru. Podľa Manchester Evening News by mali byť uzavreté štyri ulice. 

Po tom ako sa na sociálnych sieťach objavili informácie o možnom výbuchu, prebehla evakuácia štyroch ulíc. Následne sa na miesto dostavil pyrotechnikov, ktorý mal prehľadávať budovy. Polícia uviedla, že evakuácia súvisí s prehľadávaním budovy v oblasti. 

Mayová znížila stupeň ohrozenia

Po pondelkovom útoku v Manchestri, ktorý si vyžiadal 22 obetí bola úroveň nebezpečenstva zvýšená na najvyšší stupeň. Premiérka Theresa Mayová však po návrate zo summitu G7 oznámila, že vďaka práci policajtov môže byť stupeň aktivity posunutý o úroveň nižšie.

Najvyšší "kritický" stupeň sa tak zníži na "závažný", ktorý považuje hrozbu útoku za veľmi pravdepodobnú. Ozbrojené vojenské hliadky sa podľa Mayovej majú z ulúc stiahnuť do pondelka do polnoci. 

Pre teroristický útok v Manchesteri už britská polícia zadržala 13 ľudí, no dvoch z nich už medzitým bez obvinenia prepustila. Napriek tomu, že stupeň ohrozenia zostáva na vysokom stupni, vláda nemá informácie, že by niektorej z víkendových akcií hrozil atentát. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy