Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Simulovali úraz, od poisťovne vytiahli obrovské peniaze
Zdielať na

Simulovali úraz, od poisťovne vytiahli obrovské peniaze

Archívne video

PRAHA / Na papieri vyzeralo všetko úplne nevinne. Pád z bicykla alebo zo schodov. Úplne bežné úrazy. Niekto si ale z úrazov spravil dobrý obchod. Zranení, ktorí si stačili uzavrieť v krátkom čase poistné zmluvy, si pekne zarobili. Polícia podvody odhalila a momentálne stíha 36 ľudí. Medzi nimi sú aj dvaja lekári, poisťovací agent a už spomínaní údajní pacienti.

Za celým podvodom stáli dvaja muži. 42-ročný Jaroslav z Litvínova a poistný agent Slavomír. Podľa polície vyhľadávali najmä tých ľudí, ktorí boli vo finančnej núdzi a uzatvárali im zmluvy. Krátko na to si ľudia vymysleli zranenia a okolnosti sa podozrivo opakovali. "Pád na chodníku, na obrubníku, pád v lese, vo vani i v sprche či na mokrej tráve sa opakuje takmer u všetkých poistencov," stojí v obvinení. 

Lekári podali pomocnú ruku

Simulanti mali navštíviť ordináciu teplického ortopéda Jána B., alebo lekára Dana K., ktorí boli pod niektorými úrazmi podpísaní. Lekársku správu o neexistujúcich úrazoch spísali a poisťovne veselo platili. Teraz sa bránia, že o podvodoch nič nevedeli. "Polícia do obvinení zahŕňa aj úrazy, ktoré sa stali, lekári ich ošetrili a sú zdokumentované. Napriek tomu v obvineniach sú. V niektorých jednoduchších prípadoch sa zas lekári stali obeťami hraných pocitov pacienta, ktoré mohli iba ťažko odhaliť,"  bráni jedného z lekárov jeho advokát.

Ďalej sa ohradzujú, že do prípadu boli zahrnuté falošné lekárske správy. Stojí na nich síce podpis a pečiatka lekárov, ale je očividné, že nie sú pravé, uvádza český iDnes.cz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy