Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Trump a Putin telefonovali o Sýrii a o KĽDR
Zdielať na

Trump a Putin telefonovali o Sýrii a o KĽDR

Archívne video

MOSKVA / Americký prezident Donald Trump a jeho ruský kolega Vladimír Putin spolu telefonicky hovorili o Sýrii a o situácii na Kórejskom polostrove. Nevylučujú ani osobné stretnutie.

Americký prezident Donald Trump hovoril so svojím ruským kolegom Vladimírom Putinom. Témou bol konflikt v Sýrii a situácia na Kórejskom polostrove.

Biely dom označil konverzáciu za "veľmi dobrú". Počas telefonického rozhovoru si hlavy štátov vymenili svoje názory na vytvorenie bezpečných zón v Sýrii. Obaja prezidenti sa vraj zhodli na tom, že utrpenie v Sýrii "trvá už príliš dlho".

Podľa agentúry AP išlo o prvý oficiálne známy kontakt medzi ruským a americkým prezidentom od bombového útoku Američanov na leteckú základňu sýrskej vlády.

Kremeľ v tejto súvislosti vyhlásil, že Trump s Putinom hovorili aj o možnom prvom osobnom stretnutí. Mohlo by k nemu dôjsť popri júlovom summite lídrov skupiny G20 v nemeckom Hamburgu. Biely dom sa však o plánoch na prvé osobné stretnutie Trumpa a Putina vo svojej tlačovej správe nevyjadril.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy