Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž kúpil tank, našiel v ňom zlato
Zdielať na

Muž kúpil tank, našiel v ňom zlato

Archívne video

LONDÝN / Nevídaný objav sa podaril britskému zberateľovi tankov, ktorý si do zbierky pridal nové obrnené vozidlo a chcel ho opraviť. V nádrži spoločne so svojimi kolegami našiel zlaté tehly, ktorých hodnota sa v prepočte pohybuje na sume 2 milióny eur.

Nick Mead má asi 150 vojenských vozidiel a vlastnú spoločnosť, ktorá požičiava autá filmárom. Nedávno podľa webu MailOnline výmenou získal tank Typ 69, čo je čínska verzia odvodená z pôvodne sovietskeho tanku T-54.

Tank slúžil v Iraku a do Británie ho dopravila najskôr armáda po vojne v Perzskom zálive. Mead ho kúpil od predchádzajúceho majiteľa, ktorý vozidlu opravil motor a vymenil pásy.

Mead ho ale chcel zrenovovať dôkladnejšie a začal si ho detailne preskúmavať. Jeho mechanik Todd Chamberlain to natáčal, pretože už predtým našli v tanku muníciu, a v prípade, že by našli ďalšie strelivo, chceli mať dôkazný materiál pre políciu.

Po otvorení nádrže na palivo ale nenarazili na ďalšie zhrdzavené náboje, ale na zlaté tehly. Celkom ich z nádrže vytiahli päť. Podľa denníka The Sun vážili cez 30 kíl a majú mať hodnotu 2 milióny libier. Do tanku ich s najväčšou pravdepodobnosťou schovali pri invázii do Kuvajtu irackí vojaci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy