Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najmenej 12 zranených vplyvom jedovatej látky v nočnom klube
Zdielať na

Najmenej 12 zranených vplyvom jedovatej látky v nočnom klube

LONDÝN / Najmenej 12 ľudí utrpelo v noci na pondelok popáleniny po tom, čo jeden muž rozprášil v londýnskom nočnom klube kyselinu zrejme v dôsledku konfliktu medzi dvoma skupinami návštevníkov. Informovali o tom britské médiá s odvolaním sa na políciu.

Policajti boli podľa stanice BBC privolaní do klubu Mangle E8 hodinu a desať minút po polnoci miestneho času (02:10 SELČ). V zariadení bolo v tej dobe 600 ľudí a všetkých evakuovali pre nebezpečenstvo poleptania doteraz neznámou žieravinou.

Dvaja dvadsaťroční mladíci, proti ktorým útok smeroval, sú v nemocnici s vážnymi popáleninami, ale ich stav je stabilný. Desať ďalších postihnutých bolo ošetrených s menšími poraneniami.

"Jediná informácia, ktorú máme, je, že ide o neznámu žieravú látku použitú vnútri nočného klubu," povedal podľa BBC hovorca londýnskych hasičov privolaných k zásahu. "Test ukázal, že ide o silne leptavé látky," dodal.

Polícia uviedla, že zatiaľ nikoho nezatkli a že vyšetrovanie prípadu pokračuje. Nič vraj však nenasvedčuje tomu, že by išlo o útok nejakého gangu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy