Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lietadlo sa zrútilo na parkovisko pri supermarkete, päť mŕtvych
Zdielať na

Lietadlo sa zrútilo na parkovisko pri supermarkete, päť mŕtvych

LISABON / Neďaleko portugalskej metropoly Lisabon sa v pondelok zrútilo malé lietadlo na parkovisko pri supermarkete. Zahynuli štyria ľudia na palube a jeden človek na zemi. Agentúra AP s odvolaním sa na záchranárov uviedla, že obeťami sú švajčiarsky pilot, traja Francúzi a portugalský vodič kamiónu, ktorý na parkovisku práve vykladal tovar.

K incidentu došlo v obci Tires ležiacej neďaleko mesta Cascais. Stroj prepravujúci pilota a troch cestujúcich sa zrútil krátko po štarte z tamojšieho letiska na parkovisko pri supermarkete. Iba 150 metrov od parkoviska sa nachádza škola. Všetky osoby na palube pri nešťastí prišli o život. Piatou obeťou je vodič kamióna, ktorý práve vykladal tovar.

Podľa dostupných informácií sa od horiacich trosiek lietadla chytil najmenej jeden dom a niekoľko zaparkovaných vozidiel. Na mieste nešťastia, na ktoré sa prišiel pozrieť aj portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa, zasahovalo niekoľko desiatok hasičov.

Havarované lietadlo Piper PA-31TR Cheyenne II bolo registrované vo Švajčiarsku. Tri dni pred nešťastím odštartovalo zo Ženevy a pred pristátím v Tires sa zastavilo v juhofrancúzskom prístavnom meste Marseille.

Osoby na palube lietadla majú byť občania Švajčiarska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy