Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rebríček najbezpečnejších krajín sveta. Slovensko výrazne zaostáva
Zdielať na

Rebríček najbezpečnejších krajín sveta. Slovensko výrazne zaostáva

Archívna reportáž

ŽENEVA / Fínsko je najbezpečnejšou krajinou na svete. Vyplýva to z údajov Svetového ekonomického fóra, ktoré pripravilo rebríček najbezpečnejších krajín sveta pre turistov. Slovensko skončilo v konkurencii 136 krajín v druhej päťdesiatke.

Hneď za Fínskom nasledujú Spojené arabské emiráty a Island. Tieto tri krajiny sú podľa Svetového ekonomického fóra najbezpečnejšími miestami pre turistov. Slovensko v rebríčku výrazne zaostáva aj za krajinami V4, keď skončilo v rebríčku až na 54. mieste. Spomedzi našich susedných krajín sa najvyššie umiestnilo Rakúsko na štrnástom mieste. Nasleduje Česko na 30. pozícii, Maďarsko na 45. priečke a Poľsko na 48. priečke. Ukrajina skončila v rebríčku až v druhej stovke. 

Svetové ekonomické fórum

​Prekvapivé sú aj výsledky turisticky populárnych krajín, ako napríklad Taliansko či Veľká Británia, ktoré obehli aj Rwanda (6. miesto) či Rumunsko (39. miesto). Taliani sa umiestnili v rebríčku až na 70. priečke a Briti dokonca o osem miest nižšie. Najnebezpečnejšou krajinou na svete je podľa Svetového ekonomického fóra Kolumbia. 

Svetové ekonomické fórum posudzovalo 136 krajín. Upriamili sa pritom na faktory, ktoré ovplyvňujú turistický sektor z hľadiska rozvinutosti krajiny a konkurencieschopnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy