Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cestujúci nechceli na palubu pustiť moslima, podobal sa na petrohradského atentátnika
Zdielať na

Cestujúci nechceli na palubu pustiť moslima, podobal sa na petrohradského atentátnika

MOSKVA / Cestujúci na moskovskom letisku Vnukovo v utorok nepustili do lietadla moslima, ktorého snímka sa objavil v médiách ako podoba prvého podozrivého z pondelkového teroristického útoku v petrohradskom metre.

Dotyčný muž s charakteristickým fúzmi a odevom, Iljas Nikitin, sa hneď, akonáhle sa dozvedel o pátraní, sám prihlásil polícii, aby dokázal svoju nevinu. Strážcovia poriadku ho podrobne vypočuli a muž následne bez problémov odletel z Petrohradu do Moskvy. 

Pri spiatočnom lete ale Nikitin narazil na ťažkosti. Bezpečnostnými kontrolami prešiel hladko, ale na palubu lietadla ho aerolinky Rossija pre protesty vystrašených spolucestujúcich nepustili. Len mu - vďaka pomoci policajtov - vrátili peniaze za letenku, ktorú nemohol využiť. 

"Aerolinky mi povedali, že ma nemôžu dostať do lietadla. Dúfam, že odletím v stredu," posťažoval sa Nikitin agentúre IslamNews. Tá apelovala na médiá, aby dodržiavali etiku a nezverejnili neoverené tvrdenia, poškodzujúce nevinných a šíriace paniku medzi ľuďmi. 

Atentát v petrohradskom metre si vyžiadal 14 mŕtvych a päťdesiatku ranených. Vyšetrovatelia medzitým identifikovali páchateľa ako mladíka z Kirgizska s ruským občianstvom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy