Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dievča zomrelo po použití deodorantu v spreji
Zdielať na

Dievča zomrelo po použití deodorantu v spreji

FLEETWOOD / Len 12-ročné dievča zomrelo po tom, čo v malom priestore použilo deodorant v spreji. Stalo sa tak počas rodinnej dovolenky.

Matka 12-ročnej Paige Daughtry našla svoju dcéru ležať na posteli v karavane, ktorý si rodina prenajala v dovolenkovom parku neďaleko mesta Blackpool vo Veľkej Británii. Paige dbala tak úzkostlivo na hygienu, že používala deodorant skutočne každú chvíľu a vo veľkom množstve. Sprejovaním svojho podpazušia dokázala stráviť neskutočne veľa času, vyslovene to preháňala, ako sa jej matka vyjadrila v článku pre denník Mirror.  

Po tom, čo matka našla bezvládnu Piage na posteli, ju odviezla záchranka do nemocnice. Napriek obrovskej snahe lekárov o jej oživenie o dve hodiny po prevoze zomrela. Pri vyšetrovaní tragédie objavila polícia nádobu od spreja na trávniku, pod oknom kúpeľne karavanu.

Lekári sa vyjadrili, že Paige sa nadýchala butánu a isobutánu z plechovky deodorantu. Forenzný patológ to potvrdil, záver správy objasňujúcej príčinu smrti znel "inhalácia prchavých látok".  Následkom bolo s najväčšou pravdepodobnosťou narušenie srdcového rytmu, čo viedlo k smrti.  Paige používala deodorant oveľa viac, ako je bežné. Hoci jej matka dohovárala, nikdy im nenapadlo, že by sa tým mohla reálne ohroziť. V malých a uzavretých miestnostiach môže byť po prehnanej aplikácii sprejov koncentrácia prchavých látok vyššia, ako je bezpečná hranica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy