Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prvé dieťa porodila ako 72-ročná. Starostlivosť oň nezvláda
Zdielať na

Prvé dieťa porodila ako 72-ročná. Starostlivosť oň nezvláda

PNADŽÁB / Kým iné ženy sa už ako 72-ročné starajú o svoje vnúčatá, Daljinder Kaur z Pandžábu na severe Indie riešila nadchádzajúci pôrod. Syna Armaana porodila 19. apríla minulého roka. Svojho syna však kojila len tri mesiace - teraz trápia oboch zdravotné problémy, Armaan je veľmi chudý a Daljinder zápasí s vysokým krvným tlakom a chorými kĺbmi, píše Daily Mail.

Žena priviedla na svet prvého potomka po 46 rokov manželstva. Po niekoľkých neúspešných pokusoch splodiť potomka jej 80-ročný manžel Mohinder Singh Gill súhlasil s umelým oplodnením. Manželom pomohol napokon doktor Anurag Bishnoi z kliniky v Hisare.

"Je to náročnejšie, ako som si myslela. Mám problémy s krvným tlakom a veľmi rýchlo sa unavím. Navštívila som niekoľko lekárov, dali mi lieky a urobili diétny plán. Bojím sa o Armaana. Musím sa starať oňho a aj o svoje zdravie," priznala pre Daily Mail Daljinder.

Jej prvorodený má teraz jedenásť mesiacov a plazí sa. Priznala, že teraz je to ešte náročnejšie a nevládze sa o syna starať. Keď sa narodil, vážil len 1,6 kilogramu, teraz má šesť kíl. "Je veľmi chudý a nosí plienky, ktoré pasujú menším deťom," hovorí matka takmer ročného chlapčeka. A dodáva: "Pýtali sme sa tiež lekárov, ako by sa dala jeho váha zvýšiť. Povedali, že časom priberie prirodzene. Rýchlo sa vyčerpám, avšak oddýchnuť si môžem jedine vtedy, keď spí aj moje dieťa."

​Daljinder ďalej priznala, že s manželom aj vďaka svojmu veku bývajú častejšie chorí. Po väčšinu dňa sa stará o malé dieťa matka, ale muž jej pomáha ako vládze. Nikdy ale neoľutovala, že sa stala matkou v takom pokročilom veku. "Armaan je priateľské dieťa a na každého sa usmieva. Rozhodli sme sa, že nepríjmeme žiadnu pomoc," uzavrela Daljinder.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy