Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vandali vtrhli do ZOO, dobodali hrocha
Zdielať na

Vandali vtrhli do ZOO, dobodali hrocha

SALVADOR / Juhoamerický Salvador je s priemerom štrnásť vrážd denne jedným z najnásilnejších štátov sveta. Napriek tomu obyvateľov zaskočil nedávny čin neznámych chuligánov, ktorých obeťou sa stal populárny hroch Gustavito. Ten bol súčasťou národnej zoologickej záhrady trinásť rokov.

"Sme zvyknutí, že mŕtvych vidíme denne. Zabíjajú nás ako muchy. Ale toto je vrchol! Zabili zviera, ktoré nám robilo radosť trinásť rokov," povedal pouličný predajca Martin Castillo

Množstvo bodných rán

Minister spravodlivosti oznámil začiatok vyšetrovania. Obyvatelia Salvadoru spomínajú na Gustavita prostredníctvom sociálnych sietí. Pri bráne ZOO je množstvo kvetín a odkazov. 

Neznámi útočníci zabili obľúbeného hrocha minulý utorok. Ošetrovatelia na to prišli až vo štvrtok, keď zviera nevyliezlo z nádrže vo výbehu. V nedeľu hroch zraneniam podľahol. Na tele mal množstvo rán, ktoré mu spôsobil nôž.

https://www.instagram.com/p/BRC3mK3lKUQ/?tagged=gustavito

Salvador je jednou z najnebezpečnejších krajín sveta. Vlani napočítali až 5 278 vrážd, čo predstavuje 14 vrážd denne. Násilnosti majú na svedomí prevažne pouličné gangy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy