Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Nešťastníci skáču pod kolesá áut, aby si zarobili
Zdielať na

VIDEO: Nešťastníci skáču pod kolesá áut, aby si zarobili

PEKING / Čínsky internet v poslednej dobe zaplavili zábery podvodníkov, ktorí skáču pod autá s vidinou peňazí. Od vodičov, ktorí ich mali zraziť, pýtajú odškodné za neexistujúcu ujmu. Takýmto spôsobom si dokážu zarobiť a niekoľko desiatok eur. Úrady drobné podvody neriešia.

Metóda rýchleho zárobku je jednoduchá. Podvodník si v nestráženej chvíli ľahne pred auto, predstiera zranenie a potom požaduje od vodiča, ktorý ho mal údajne zraziť, peniaze. Ešte pred pár rokmi mali simulanti prácu uľahčenú tým, že ich nenakrúcali pouličné kamery či mobilné telefóny okoloidúcich.

Nič nedostanem?

Na internete sa dnes objavujú tisíce záznamov podvodov. Najčastejšie pod kolesá áut skáču nešťastníci v Číne. Nedávnu scénu ako vystrihnutú z grotesky sa podarilo nakrútiť jednému chodcovi.

Žena na videu leží pred jedným z automobilov, ktorý sa hýbal krokom v dopravnej zápche. "Čo chcete? Vstaňte a choďte preč. Rýchlo!" pokrikuje na ňu vodič. Žena sa dvihne a opýta sa: "Čo, to nedostanem ani 20 jüanov?"

Vodičovi príde ženy ľúto a peniaze jej skutočne dá. Podvodníčka následne začne tancovať a na kameru ukazuje zárobok. "Vyfotografujte ma. Je to síce len 20 jüanov, ale dokážem si zarobiť až 250 za hodinu," teší sa. V prepočte si tak môže podvodníčka zarobiť v priebehu dňa 30 eur. 

Polícia podvodníkov nerieši

Ďalšie video už také veselé nie je. Mladá žena si ľahla pred drahé terénne auto a nabádala vodiča, aby ju prešiel. Nebezpečným kúskom si ale nič nezarobila. Skončila v rukách polície.

Štatistiky o počte podobných incidentov v Číne neexistujú. Polícia drobných podvodníkov nerieši. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy