Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Malajzii zatkli tretieho podozrivého v prípade smrti Kim Čong-nama
Zdielať na

V Malajzii zatkli tretieho podozrivého v prípade smrti Kim Čong-nama

KUALA LUMPUR / Malajzijská polícia v rámci vyšetrovania vraždy nevlastného brata vodcu KĽDR zadržala tretiu podozrivú osobu. Kim Čong-nama mali v pondelok 13. februára otrávili dve vrahyne, keď čakal na let v malajzijskej metropole Kuala Lumpur.

Ako s odvolaním sa na policajného veliteľa malajzijského štátu Selangor informovala čínska tlačová agentúra Sinchua, zadržaným je 26-ročný Malajzijčan. Zadržali ho v meste Ampang v štáte Selangor.

Muž je údajne priateľom druhej podozrivej, ktorá bola zadržaná ráno, pričom mala pri sebe indonézsky pas.

Polícia sa teraz snaží zistiť prepojenie medzi podozrivými a ich podiel na Kim Čong-namovej smrti.

V súvislosti s vraždou, ktorá sa odohrala tento pondelok na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpure, malajzijská polícia zadržala dve podozrivé ženy - jednu s vietnamským a druhú s indonézskym pasom.

Agentúra DPA medzičasom informovala, že indonézske ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že žena zadržaná vo štvrtok v Malajzii v súvislosti s vyšetrovaním Kimovej vraždy, je občiankou Indonézie.

Obe zadržané ženy sú podozrivé, že na Kim Čong-nama zaútočili - zrejme tekutinou, ktorú mu vychrstli do tváre. Kim zomrel počas prevozu z letiska do nemocnice.

Na základe rozhodnutia súdu na ne uvalili sedemdňovú predbežnú vyšetrovaciu väzbu.

Telo Kim Čong-nama bolo podrobené pitve. Jej výsledky zatiaľ nie sú známe, ale malajzijská polícia sa týmto prípadom zaoberá pre podozrenie z vraždy, nevyšetruje ho - ako doteraz - ako náhlu smrť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy