Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obvinený z rasizmu je vo väzbe
Zdielať na

Obvinený z rasizmu je vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / 31 ročný Peter z Banskej Bystrice, ktorý je obvinený z výtržníctva a ublíženia na zdraví je vo väzbe. Rozhodol o tom špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Podľa polície mal v nočnom podniku napadnúť študenta z Francúzka, pričom motívom mala byť farba pleti.

S tvárou ukrytou pod kapucňou vetrovky priviedli 31 ročného banskobystričana Petra na špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Muž čeliaci obvineniam z ublíženia na zdraví a výtržníctva mal napadnúť 20 ročného francúzskeho študenta v nočnom podniku v centre mesta.

"Aj keď sa mu snažili zabrániť v útoku, vulgárne nadával, motívom mala byť farba pleti," hovorí Denisa Balogová, hovorkyňa policajného prezídia.

Mladý Francúz skončil na urgentnom príjme, kde mu ošetrili poranenia v oblasti hlavy a tváre. Z nočného útoku sa bude liečiť najmenej dva týždne. Hoci sme sa s ním pokúšali spojiť telefón nedvíhal a na sms správy nereagoval. Prípad vyšetruje národná kriminálna agentúra.

"Hrozí mu trest 1 až 3 roky," hovorí Denisa Baloghová.

"Od 1. januára spadajú trestné činy extrémizmu do pôsobnosti úradu špeciálneho prokurátora, je to teda prvý podaný trestný čin," hovorí Andrea Predajňová, úrad špeciálneho prokurátora.

Prokurátor pre obvineného muža žiadal väzbu a tejto žiadosti sudca pre prípravné konanie aj vyhovel.

Kto z koho?

31 ročný Peter sa však bráni a tvrdí, že on bitku nevyvolal. "Ja som bol napadnutý," tvrdí obvinený.

"Bol napadnutý, nebol tam rasový podtón, sám má zuby vyrazené a navyše tam bol alkohol," hovorí obhajca Jaroslav Klátik.

Obvinený podal sťažnosť, o väzbe tak definitívne rozhodne najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy