Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík sa pokúsil znásilniť kočíkujúcu mamičku
Zdielať na

Mladík sa pokúsil znásilniť kočíkujúcu mamičku

VIEDEŇ / Počas bieleho dňa zaútočil na 31-ročnú mamičku len 17-ročný mladík z Afganistanu. Ženu, ktorá v kočíku viezla svoje dve deti, ročné a dvojročné, napadol zo zadu a zvalil na zem. Podarilo sa jej ubrániť.

V článku spravodajského portálu Heute.at uvádzajú, že k útoku prišlo 7. februára o pol štvrtej poobede na obľúbenom viedenskom mieste na prechádzky - Donauinsel. Žena sa prechádzala so svojimi deťmi v kočíku, keď na ňu muž zaútočil. Zvalil ju na zem a snažil sa ju znásilniť. Žena sa veľmi bránila a útočník ju pritom pohrýzol do nosa. Podarilo sa jej oslobodiť z jeho zovretia a tiež ho pohrýzla do nosa a viackrát kopla. Na to muž utiekol a žena okamžite zavolala políciu.

Mala v ruke stopu

Pri súboji žena útočníkovi odtrhla kus z kapucne, ktorú mal na hlave. Vďaka tomu sa podarilo policajnému psovi menom Anuk vystopovať, ktorým smerom útočník utekal, stopu stratil až pri stanici metra. Útočníka napokon naši a zatkli v azylovom dome pre utečencov v Rudolfsheime. Má ísť o muža z Afganistanu. Policajti teraz vyzývajú ďalšie možné obete, aby sa prihlásili.

V ankete na stránke heute.at sa čitateľov pýtajú, ako vnímajú bezpečnosť vo Viedni. Zapojilo sa už vyše 25 tisíc hlasujúcich a až 80 percent z nich sa už v meste bezpečne necíti, z toho 16 percent len v noci, ostatní kedykoľvek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy