Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Žena porodila dvojičky s odlišnou farbou pokožky
Zdielať na

Žena porodila dvojičky s odlišnou farbou pokožky

ILLINOIS / Majú rovnakých rodičov, sú to dvojičky a predsa je každá odlišná. Jedna zo sestričiek, ktoré sa narodili pred deviatimi mesiacmi v Illinois, sa podobá viac na mamu a tá druhá na otca. Pri prvom pohľade na tieto deti by asi málokto tipoval, že sú vôbec rodina.

Otec Kalani a Jarani je Afroameričan a mama beloška. "Sestričiek som sa hneď po pôrode pýtala, či sa mi narodil albín, také bolo malé biele," povedala mama dvojičiek. 

Podľa vedcov môže pri dvojičkách k podobnému javu dôjsť, aj keď šance sú relatívne nízke. Stáva sa to totiž iba v jednom z päťsto prípadov. "To, že sa narodia dvojfarebné dvojčatá, je zvyčajne stav, ktorý nastáva pri superfetácii - to znamená oplodnenie po ovulácii v tom istom cykle alebo v druhom cykle. Je tam rozdiel plodov pri ultrazvukovom vyšetrení štyri týždne," povedala gynekologička Dáša Kozolková.

Rodičia sa smejú, že ešte viac ako farbou pokožky sa dievčatá líšia svojou povahou. Jedna neobsedí, ani keby ju lepidlom prilepili na stoličku, druhá zase miluje svoje pohodlie.

Niečo však majú dievčatá spoločné. "Ľudia hovoria, že majú rovnaký úsmev. Keď sa smejú, vidno vraj, že sú sestry. Ja si to myslím tiež," dodala ich mama. 

Zo sestričiek sú už teraz veľké mediálne hviezdy. Vystupovali vo viacerých televíznych šou za veľkou mlákou. Rodičia však dúfajú najmä v to, že sa budú mať po celý život rovnako rady ako doteraz.

Podľa štatistík sa najviac dvojičiek rodí v strednej Afrike (konkrétne v Benine) a najmenej v Ázii a Latinskej Amerike. Dvojičky sú fascinujúce aj tým, že je medzi nimi mimoriadne puto. Podľa vedcov si až 40 percent z nich vytvára vlastný jazyk, ktorému rozumejú len oni. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy