Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri železničnom nešťastí zahynulo najmenej 36 ľudí
Zdielať na

Pri železničnom nešťastí zahynulo najmenej 36 ľudí

DILLÍ / Najmenej 36 ľudí zahynulo a desiatky sa zranili v južnej Indii, keď sa vykoľajil osobný vlak. Miestna železničná spoločnosť uvádza, že nešťastie sa stalo v indickom štáte Ándhra Pradéš v sobotu okolo polnoci. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Sedem vagónov a lokomotíva sa pri nešťastí v sobotu večer dostali mimo koľajovú trať. Na mieste zasahujú záchranári, ktorí sa snažia rozstrihnúť plechy aby získali prístup do zničených vagónov. 

Podľa spravodajského serveru BBC, je mnoho ľudí stále uväznených v troskách vlaku a záchranári varujú, že počet obetí môže ešte vzrásť. 

Záchranná akcia

Zatiaľ nie je jasné, čo spôsobilo vykoľajenie vlaku. Zranených pasažierov previezli záchranári do dvoch blízkych nemocníc. Hovorca Národnej železničnej spoločnosti Anil Saxena povedal, že záchranné tímy pracovali celú noc a hľadali ľudí, ktorí nehodu prežili.

Príčina nehody vlaku, ktorý smeroval do mesta Bhuvanéšvar, ktoré je metropolou indického štátu Urísa, zatiaľ nie je známa.

Pre železničnom nešťastí zahynulo najmenej 36 ľudí

Pre železničnom nešťastí zahynulo najmenej 36 ľudí

SITA

Vlakové tragédie

Indická železničná sieť je tretia najdlhšia na svete, avšak chýbajú jej moderné signalizačné a komunikačné systémy. Železničné nehody sú preto v krajine pomerne časté. Zvyčajne sú pripisované zlej údržbe, zastaranému vybavenie a ľudským chybám.

V novembri 2016 zahynulo 146 ľudí a ďalších 150 utrpelo zranenia, keď z koľají zišlo 14 vagónov osobného vlaku. V marci 2015 zomrelo pri ďalšom nešťastí v Uttarpradéši 39 ľudí a 150 pasažierov sa zranilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy