Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Záplavy v Thajsku majú prvé obete, v Ázii dovolenkuje aj Zora Czoborová
Zdielať na

Záplavy v Thajsku majú prvé obete, v Ázii dovolenkuje aj Zora Czoborová

BANGKOK / Najmenej šesť životov si vyžiadali záplavy na juhu Thajska. Prírodný živel zasiahol aj turistický obľúbený ostrov Samui, kde v súčasnosti trávi dovolenku množstvo zahraničných turistov.

Mohutné dažde spôsobili záplavy až v ôsmich provinciách na juhu krajiny. V mnohých častiach Thajska miestami siaha voda ľuďom po kolená. Problémy hlásia aj letiská, niektoré pláže sú z obáv o bezpečnosť turistov zavreté. 

Na hlavnom letisku v provincii Nakchon Sítchammarát bola zatopená ranvej a odvolaných dnes bolo 26 letov. Uzavreté boli tiež niektoré cesty na juhu krajiny.

Nezvyčajný čas záplav

V provincii Čchumpchon vo štvrtok evakuovali nemocnicu, keď do nej prenikla záplavová voda. Zdravotnícky personál v zasiahnutom regióne je v pohotovosti, aby bol pripravený evakuovať prípadných pacientov z ďalších nemocníc.

Na turistickom ostrove Samui niektoré hotely umiestnili pred vchodmi vrecia s pieskom, aby zabránili zatopeniu budov. V uliciach je viac ako 30 centimetrov vody. Medzi obeťami povodní je matka s dieťaťom, ktoré boli nájdené vo štvrtok ráno v zatopenom aute. Následkami mimoriadne silných zrážok trpí skoro pol milióna ľudí.

Thajský meteorologický ústav oznámil, že husté lejaky a búrky možno očakávať aj v budúcom týždni. Obdobie dažďov v Thajsku zvyčajne končí v novembri. Záplavy v januári, kedy na juhu vládne turistická sezóna, sú nezvyčajné.
V Thajsku sa nachádza aj najznámejšia slovenská fittness trénerka Zora Czoborová. Na sociálnej sieti zverejnila video.

Do Thajska si išiel oddýchnuť aj najpopulárnejší český moderátor Leoš Mareš. 

Instagram/leosmares

Súvisiace články

Najčítanejšie správy