Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Mal to byť príbeh lásky, skončil sa znásilnením a vraždou
Zdielať na

VIDEO: Mal to byť príbeh lásky, skončil sa znásilnením a vraždou

VEĽKÁ BRITÁNIA / Britániou minulý rok otriasol prípad mnohonásobného znásilnenia a vraždy len 15-ročnej školáčky Kayleigh Haywood. Príbeh s tragickým koncom sa totiž začal nevinne - správou na Facebooku.

Počas dvoch týždňov dopisovania sa mladá Kayleigh platonicky zamilovala do 27-ročného Luka Harlowa, ktorý ju oslovil na Facebooku. V dopisovaní pokračovali cez mobil, keď mu dievča dalo svoje číslo. Spočiatku nevinná konverzácia sa rýchlo zmenila na zvádzanie. Kayleigh reagovala pozitívne, mysliac si, že na druhom konci je azda jej životná láska. Napriek otvoreným sexuálnym návrhom napokon súhlasila so stretnutím. Mame povedala, že prespí u kamarátky. To bolo naposledy, čo sa videli.

Zavolal si aj kamaráta

Luke Harlow jej ponúkol alkohol, údajne s ním prvú noc strávila dobrovoľne. Na ďalší večer napísala mame správu, že u kamarátky prespí ešte jednu noc. Večer si Harlow zavolal kamaráta, 29-ročného Stephena Beadmana. Okolo 22:00 počuli susedia krik a buchot z Harlowovho domu, o niečo neskôr videli vchádzať Beadmana, no mysleli si, že je policajt. Opak bol pravdou. Beadman sa pokúsil Kayleigh znásilniť, keďže dobrovoľne nechcela na styk pristúpiť. Polonahá vybehla v mrazivom počasí z domu, vydesená utekala vyše kilometer cez pole. Beadman ju napokon chytil, znásilnil a zavraždil údermi kameňom do hlavy.

Varovanie pre ostatné dievčatá aj chlapcov

Netrvalo dlho a telo dievčaťa policajti našli. Zatkli oboch mužov, tí sa postupne k činu priznali. O pár mesiacov ich odsúdili. Luka Harlowa na 12 rokov, Stephena Beadmana na doživotný trest s minimom 35 rokov. O pár mesiacov neskôr sa rodičia Kayleigh rozhodli poskytnúť príbeh svojej dcéry Leicesterskej polícii na zverejnenie v hranom príbehu. Silné video, ktoré je varovaním pre všetky mladé dievčatá, ale aj chlapcov, pred známosťami cez internet, zverejnila polícia práve v týchto dňoch. 

Skrátená verzia 

Verzia v plnej dĺžke, v anglickom jazyku, bez titulkov

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy