Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Aké sú bezpečnostné opatrenia na slovenských vianočných trhoch?
Zdielať na

Aké sú bezpečnostné opatrenia na slovenských vianočných trhoch?

BRATISLAVA, PRAHA, VIEDEŇ / Po pondelkovom útoku na vianočných trhoch v Berlíne posilnili mnohé európske štáty bezpečnostné opatrenia. Ako vyzerajú v skutočnosti? Ani krajské riaditeľstvo v Bratislave, ani policajné prezídium sa k prijatým opatreniam nevyjadrujú. My sme sa boli na zosilnené hliadky pozrieť priamo v teréne v Prahe, vo Viedni a aj Bratislave.

Slovensko

Posilnené bezpečnostné opatrenia bolo cítiť po tragédii v Berlíne aj na Slovensku. Policajti v priebehu dňa hliadkovali aj na bratislavských vianočných trhoch.

S kamerou sme chodili z jedného konca trhov na druhý takmer dve hodiny. Až potom sme pri služobnom aute našli troch mužov v tmavých uniformách a boli po zuby ozbrojení. Ani ich prítomnosť a ani udalosti v Berlíne neodradili stovky domácich a turistov navštíviť trhy v hlavnom meste.

Mestská polícia je v koordinácií so štátnou. Magistrát mesta má v teréne aj takzvaných správcov vianočných trhov - zamestnancov úradu, v civilnom oblečení, ktorí dohliadajú na poriadok a bezpečnosť.

Česká republika

Aj na bezpečnosť vianočných trhov v Prahe dohliadali v utorok desiatky ozbrojených policajtov. Hovorkyňa českej polície pre TV JOJ potvrdila, že prísne bezpečnostné opatrenia prijala polícia práve preto, že Česká republika sa nachádza blízko Nemecka. Netýka sa to však len centra hlavného mesta ale aj všetkých miest, kde je zvýšený počet ľudí.

Rakúsko

Pohodovú atmosféru na Slovákov obľúbených vianočných trhoch vo Viedni nenarušil ani včerajší atak v Berlíne. Medzi stánkami hliadkovalo oveľa viac policajtov než býva zvykom. Berlínsky teror návštevnosť zatiaľ pravdepodobne neovplyvnil a asi už ani neovplyvní. Na trhoch boli okrem domácich aj celé zájazdy turistov vrátane tých školských.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy