Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri hromadnej nehode na diaľnici D1 zomrela žena
Zdielať na

Pri hromadnej nehode na diaľnici D1 zomrela žena

PRAHA / V Česku na diaľnici D1 sa v nedeľu pred piatou ráno stala dopravná nehoda, pri ktorej sa zrazilo 18 áut a vyhasol jeden ľudský život. Ďalšie nehody boli hlásené pri Šternberku a na diaľnici D4.

Na Českej diaľnici D1 na 21,5. kilometri v smere do Brna pri Mirošove sa v nedeľu pred piatou hodinou ráno stala hromadná nehoda osemnástich áut. Hromadná nehoda si vyžiadala jednu obeť. Podľa hovorcu hasičov je na diaľnici poľadovica, ktorá sa podpísala pod nehody. Kvôli nehodám uzavreli diaľnicu do 15. až do 30. kilometra. 

"Pri Mirošove zrazilo 18 áut, na mieste zasahoval vrtuľník. Jedného zo zranených museli oživovať, na miesto povolali evakuačný autobusov hasičov," povedal hovorca českých hasičov, Jaroslav Gabriel.

Polícia prosí vodičov aby zbytočne necestovali autom, pretože je na cestách silná poľadovica. Obmedzenie diaľníc by malo potrvať ešte niekoľko hodín. "Autobus využívajú ľudia, ktorí čakajú na policajný výsluch, alebo ľudia, ktorí z nejakého dôvodu nemôže pokračovať v ceste," dodal Jaroslav Gabriel.

Záchranári previezli do nemocnice zranených. "Po ošetrení našimi záchranármi na mieste, sme do nemocnice previezli jednu osobu s poraneniami nohy a ďalšiu s podozrením na otras mozgu. Jedna žena nehodu neprežila a na mieste zomrela," povedala Petra Effenbergerová hovorkyňa záchrannej služby.

Polícia odkláňa dopravu v smere do Brna pri výjazde 15 na diaľnicu sa dá vrátiť až na výjazde 29 pri obci Hvězdonice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy