Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
VIDEO: Drogová razia kukláčov zaznamenala obrovský úspech
Zdielať na

VIDEO: Drogová razia kukláčov zaznamenala obrovský úspech

PRAHA / Polícia zadržala deväť ľudí, ktorí podľa nej v Prahe obchodovali s kokaínom a heroínom. Pri domových prehliadkach našli 15 kilogramov drog. Ak by sa páchateľom podarilo tieto drogy predať, mohli by zarobiť až 30 miliónov českých korún, čo je v prepočte viac ako 1,1 milióna eur.

Hlavným páchateľom hrozí za predaj a pašovanie drog 8 až 12 rokov väzenia. O policajnej razii v piatok informoval šéf pražskej protidrogovej jednotky Jaromír Badin.

Policajná akcia

Policajti sledovali skupinu podozrivých niekoľko mesiacov. Podľa šéfa pražskej protidrogovej jednotky bolo vyšetrovanie pomerne náročné, pretože podozriví použili za pol roka až 51 telefónnych čísel, ktoré museli policajti odpočúvať. "Všetky nahrávky si musíte vypočuť a ​​potom vyhodnotiť, či obsahujú dôkazy alebo nie," podotkol Badin. Medzi zadržanými je sedem mužov a dve ženy. Štyria podozriví skončili vo väzbe, ostatní sú stíhaní na slobode.

​Luxusné autá a peniaze

Pri domových prehliadkach policajti u podozrivých zabavili aj štyri luxusné autá a približne milión korún (37-tisíc eur) v hotovosti. Podľa šéfa pražskej protidrogovej jednotky policajti narazili pravdepodobne na dobrý zdroj drog, pretože po zatknutí podozrivých sa na území metropoly zvýšil záujem o subutex. "To nasleduje väčšinou potom, čo je nedostatok heroínu," uviedol Badin. Drogy podľa neho do Česka putovali zrejme z juhovýchodnej Európy, odkiaľ pochádza aj niektorí podozriví.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy